Let op: momenteel is de wachttijd voor het boeken van een gedragsconsult ongeveer drie maanden.
Mijn hond valt tijdens de wandeling uit naar andere honden, fietsers, auto's,...
Mijn hond trekt voortdurend aan de leiband
Mijn hond springt op bij bezoek
Mijn hond gromt of bijt naar mij
Mijn hond kan niet alleen gelaten worden
Mijn hond plast in huis
Mijn hond vraagt continu aandacht
Mijn nieuwe adoptiehond lijkt bang te zijn van mij
Mijn hond bijt alles kapot
De opvoeding van mijn puppy verloopt niet zo vlot als verwacht
...
Als dierenarts en gedragstherapeut analyseerden we uitgebreid de verschillende opvoedmethodes voor honden. De zoektocht naar een methode die altijd voor succes zorgt en die er bovendien voor zorgt dat zowel hond als baasje zich er goed bij voelt, bracht ons uiteindelijk bij de connectiemethode. Niet roepen, straffen of gebruik maken van slipkettingen en blafbanden om iets te bereiken. Neen, met de connectiemethode bouw je aan een stevige vertrouwensband met jouw hond, handel je in elke situatie op een vriendelijke geweldloze manier en bied je jouw hond rust en veiligheid door een goede leider te zijn.
Zowel bij het opvoeden van jouw puppy als bij het aanpakken van probleemgedrag bij jouw hond, starten we vanuit dezelfde basis: connectie. Je leert hoe je een stevige vertrouwensband kan opbouwen met jouw hond. In plaats van een angstige hond die aan de leiband trekt, veel blaft, in huis plast,... krijg je een zelfzekere hond die in moeilijke situaties op een aangename manier steun komt vragen aan jou. Bovendien krijg je een hond die echt naar jou luistert in alle situaties en niet enkel op de momenten dat hij een snoepje wil.
Je leert hoe je op een vriendelijke geweldloze manier kan omgaan met jouw hond. In plaats van ongewenst gedrag te proberen oplossen met straffen en slipkettingen, leer je om op een rustige manier de oorzaak van het gedrag aan te pakken. Je leert de hondentaal begrijpen, want als je begrijpt waarom een hond doet wat hij doet, kan je probleemgedrag voorkomen. Zo krijg je een stabiele, gelukkige hond waarmee je in harmonie kan samenleven.
Je leert hoe je een goede leider kan zijn voor jouw hond en hoe je als leider kan zorgen dat de basisbehoeften van jouw hond voldaan zijn. Bovendien leer je hoe je op een vriendelijke geweldloze manier grenzen kan aangeven, want ‘goede afspraken maken goede vrienden‘. Door een goede leider te zijn zal jouw hond zich in elke situatie veilig voelen bij jou en krijg je een stabiele relatie met jouw hond, een relatie waar jullie beiden gelukkig van worden.
Tijdens een gedragsconsult observeren wij uitgebreid het gedrag van jouw hond. Een consult vindt altijd plaats bij jou thuis, want enkel in zijn eigen thuisomgeving zal jouw hond volledig zichzelf kunnen zijn. Naast het observeren van het gedrag is het belangrijk dat we een duidelijk totaalbeeld krijgen van het leven van jouw hond. We bespreken belangrijke gebeurtenissen in het verleden, maar uiteraard ook recente voorvallen. Alles wordt tot in detail bekeken, zodat er een correcte gedragsanalyse kan gebeuren. Soms kan een medische oorzaak aan de basis liggen van gedragsproblemen. Als dierenarts hebben wij de juiste kennis om ook dit te beoordelen. Op basis van de gedragsanalyse leggen we jou in begrijpbare taal uit wat de oorzaak is van het probleemgedrag en hoe we dit op een vriendelijke geweldloze manier kunnen aanpakken. Enkele dagen later ontvang je hiervan een uitgebreid verslag.
Na een eerste gedragsconsult volgt er een opvolgconsult. Om het probleemgedrag van jouw hond volledig te kunnen oplossen en hervallen te vermijden is een opvolgconsult absoluut noodzakelijk. Tijdens een opvolgconsult wordt het plan van aanpak opnieuw geëvalueerd en worden er nog extra adviezen gegeven. Voor de meeste gedragsproblemen volstaan 2 of 3 consulten. Voor complexere problematiek is langere opvolging uiteraard mogelijk.
Tot 2 maand na het laatste consult kan je rekenen op gratis wekelijkse feedback via Whatsapp of e-mail.
Je bent bereid om tijd en energie te investeren in het zelf begeleiden van jouw hond
Je wilt inzicht in het gedrag van jouw hond zodat je de oorzaak kan aanpakken
Je bent open en eerlijk tijdens een gedragsconsult zodat er een correcte gedragsanalyse kan gemaakt worden. Ons beroepsgeheim en het behoud van jouw privacy dragen wij hoog in het vaandel.
Je bent bereid om zelf jouw gedrag en manier van aanpakken te veranderen. Jouw gedrag beïnvloedt immers het gedrag van jouw hond.
Je wilt in elke situatie op een vriendelijke geweldloze manier met jouw hond omgaan. Klik hier voor meer info over onze visie.
Intake consult: €175 (± 2 uur)
Opvolgconsult: €125 (± 1,5 à 2uur)
Vanaf 10 km zal een reiskost in rekening worden gebracht aan 50 cent per kilometer. Deze wordt berekend vanuit het thuisadres Muiterij 41, 9660 Everbeek én terug. Er worden enkel consulten gedaan binnen een straal van 25km van De Muiterij.
Wat is inbegrepen?
Een gedragsconsult bij jou thuis met uitgebreide gedragsanalyse door een dierenarts-gedragstherapeut
Al van bij het eerste consult duidelijke tips waar je meteen mee aan de slag kan
Na elk consult een uitgebreid verslag (gemiddeld 10 à 15 pagina's per verslag) met diagnose en uitgewerkt plan van aanpak.
Wekelijkse feedback tot 2 maand na het laatste consult
Hoeveel consulten zijn er nodig?
Uitvalgedrag aan de leiband naar honden, auto's, fietsers,...: 3 consulten (derde consult aan De Rijdtmeersen)
Andere problematiek (vb. onzindelijkheid, overmatig blaffen, verlatingsangst, puppybegeleiding...): 2 consulten
Ernstige problematiek: minstens 3 consulten
Een gedragsconsult vindt plaats bij jou thuis. Thuis kan het gedrag van jouw hond het nauwkeurigst geobserveerd worden. Dit is belangrijk voor het maken van een correcte gedragsanalyse. Lukt dit echt niet voor jou, dan ben je samen met jouw hond ook welkom bij ons op volgend adres: Muiterij 41 - 9660 Everbeek.
Bij uitvalgedrag naar andere honden gaat het derde consult door aan De Rijdtmeersen.
Er worden enkel consulten gedaan binnen een straal van 25km van De Muiterij.
Een gedragsconsult kan op volgende momenten ingepland worden: